Bezoek onze nieuwe website

U bekijkt een oud artikel op onze oude website.
Pitts heeft een nieuwe website. Ga naar http://www.pitts.be om alle nieuwe informatie te bekijken.

Nieuws
Marcel & Gunter Vercammen (Vremde): Mini kolonie met Maxi uitslagen!

2/12/2014 Sven Vlaeminck Categorie: Reportages

Met een kleine kolonie weten vader en zoon Vercammen zich wekelijks te meten met de allerbesten en dit van 100km tot 600km.


Marcel & Gunter Vercammen staan al ettelijke jaren gekend als geduchte tegenstanders op de snelheid en (zware) halve fond. Met een kleine, doch streng geselecteerde kolonie treken ze wekelijks ten strijde op vluchten van 100km tot 600km. Na ettelijke provinciale zeges werd in 2012 de nationale vlucht vanuit Montluçon gewonnen tegen 22.672 jaarse duiven.  

Stamopbouw

De basisstam van Marcel & Gunter Vercammen is de “Golden Boylijn” van Van Hove-Uytterhoeven x  “Orleanslijn” van Flor Van Loock. Later kwam er versterking bij met een kleinzoon van de “Bosduif” van  Frans Van Beirendonck uit Zandhoven.

Uit deze lijnen ontstond het “Tornadokoppel” de ouders van verschillende toppers en provinciale winnaars o.a. “Blue Ace” 1st. en  2de Prov. Bourges  – “Perfect Blue” 1st. Prov. Salbris – “Miss Orleans” 1st. Prov. Orleans -“Miss Toury”2 x 1st. Halve Fond - “Late Blue” ….   

 

In 2008 en 2010 werden bij Gaston Van De Wouwer een 5 tal kleinkinderen van de “Kaasboer” gehaald. Deze werden gekoppeld aan kinderen en kleinkinderen van het ”Tornadokoppel”. Deze inbreng was een schot in de roos. Verschillende eerste prijswinnaars werden geboren met o.a: “Spirit”,  1st. Nationaal Montluçon 22.750 d. en snelste van 40.250 d. “Beauty Gaston”, kleinzoon “Kaasboer” x “Miss Toury” (Tornadokoppel) werden de ouders van verschillende eerste prijswinnaars: “Miss 1000”- “Jesica”- “Genaaide” – “Het Aske”…….


"Beauty Gaston" & "Miss Toury", een nieuw wonderkoppel en o.a. ouders van "De Genaaide", "Het Aske", Miss 1000", "Jesica", "Nadal", enz...

Klik hier voor een reportage eerder in 2014 over broer en zus "De Genaaide" en "Het Aske", die schitterende presteerden.

Speelsysteem

14  weduwnaars worden enkel op de kleine halve fondvluchten ingezet. Daarnaast zijn er ook 16 vliegduivinnen op weduwschap. Deze vliegen de nationale zware fondvluchten, maar worden niet wekelijks gespeeld. Misschien komt hier in 2015 toch verandering in en worden deze naar gelang de weersomstandigheden alle weken ingekorfd. Er word niet op totaal weduwschap gespeeld. Dus partner blijft thuis.

Jaarlijks worden een 100-tal jongen voor eigen gebruik gekweekt. Dit is nodig aangezien er nogal wat jongen sneuvelen aan de in de nabijheid hangende hoogspanningskabels. Op het einde van ieder seizoen verhuizen enkele sterk presterende vliegduiven naar het kweekhok. Op het kweekhok ligt immers de toekomst en het motto: "Eerst kweken en dan spelen" wordt hier hoog in het vaandel gedragen.

1 van die toppers is ongetwijfeld "Messi". Hij werd in 2013 1ste asduif Noyon jaarse duiven samenspel B.A.B. en won 13 prijzen van 13 inkorvingen met 9 x top-10, waaronder 1 x 1ste en 2 x 2de prijs.

Medisch

Voor de kweek- en vliegseizoen word de dierenarts opgezocht en word zijn advies gevolgd. Indien de duiven tijdens het vliegseizoen hun prestatie afneemt word er opnieuw met hem een afspraak gemaakt en uiteraard enkel op zijn advies gekuurd. Naast de entingen Paramixo en pokken word tegen Parathyfus enkel gekuurd en niet geënt.

Vitaminen en mineralen komen allen van Rohnfried en dan vooral Gerwit W, Avifarm, Blitzform en ook wekelijks enkele dagen  Avidress Plus. Ook word er dagelijks grit en vitamineral verstrekt. 

Prestaties 2014

In het Duivenkrant - Vanrobaeys - LVC kampioenschap werden Marcel & Gunter Vercammen knap 3de in het kampioenschap 1ste getekende jonge duiven met een zeer scherp coëfficient van 2,284!

Klik hier voor een overzicht van de topprijzen die de tandem afgelopen seizoen behaalde.
Nog tot woensdag 03/12 (20u) loopt er op Pitts een veiling met 10 streng geselecteerde duiven met ondermeer een jaarse duivin uit het topkoppel "Beauty Gaston" x "Miss Toury". 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel...

Reageer

Je moet aangemeld zijn om te reageren.

Advertenties

 

 

Poll